Ho. Stop! Vanaf nu vergeet je alles wat je denkt te weten over waxen. Er gaan zo enorm veel fabeltjes rond. Zeker op Insta en TikTok.

Tijd voor een nieuw begin.

Natuurlijk zijn bepaalde plekken wat pijnlijker dan andere, maar zolang je het waxen overlaat aan een professional zal je wax treatment snel, precies en slechts een tikje oncomfortabel verlopen.

Ennuh: focus op het doel. Gewaxte, strak gestylde wenkbrauwen voor weeks!

Om maximaal resultaat te kunnen garanderen, en de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten verlopen, heb ik een paar hele belangrijke do’s en dont’s voor je op een rijtje gezet…

 

💛 Wacht minstens 24 uur met spraytan

Overweeg je een spray tan? Plan je wax afspraak dan minimaal 24 uur vooraf.
Wanneer je korter van tevoren waxt, hebben de haarzakjes geen tijd om zich goed te sluiten, en hoopt de spraytan zich op in de haarzakjes. Resultaat: de huid om je wenkbrauwen vol met bruinige stipjes. Dat wil je niet.
Twee dagen van tevoren waxen is ideaal, want: better safe than sorry…

 

Eerst waxen, dan tannen

… eerst tannen, dan waxen de oplossing?

Nope!

Wanneer je je vers gekleurde huid waxt, kan dit uitlopen op een flink fiasco. De wax hecht zich namelijk niet alleen aan de haren, maar ook een beetje aan de bovenste laag van je huid. En inderdaad, dat is waar je verse spraytan zich ook bevindt.
De juiste volgorde? Waxen, wachten, tannen. Ik garandeer je: bruin en smooth gaan prima samen!

 

💛 Wax niet rond je menstruatie

Als je een wax afspraak pijnlijk genoeg vindt, (ik beloof je, het wordt écht minder na een paar keer waxen) adviseren ik  je om het waxen vooral niet rond je menstruatie te plannen.

Alles is gevoeliger in die periode. Een beter idee: Netflix, Ben, Jerry & Chill.

 

💛 Vermijd sauna’s en stoomsessies

Stel alles met warmte even uit tot 24 uur na je waxbeurt. De hitte kan irritatie en roodheid veroorzaken en bovendien zullen openstaande poriën nog gevoeliger zijn voor infecties en ingegroeide haren.
Hetzelfde geldt trouwens ook voor heet badderen en douchen – geef je huid wat tijd om tot rust te komen voordat je de warmte opzoekt.

 

💛 Check je medicatie

Wanneer je medicatie gebruikt, kun je het beste voor je afspraak je behandelaar informeren. Sommige medicijnen zoals steroiden of anti-acnemedicijnen (Roaccutane) verdunnen de huid, zodat het niet verstandig is om te waxen. Wanneer je huid dunner is, kan waxen nog agressiever zijn en veel meer irritatie veroorzaken. Check dus van tevoren met je behandelaar of je gewaxt kunt worden, en je hoeft je nergens zorgen over te maken. Trust the pro.

 

💛 Scrub , scrub, scrub

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: scrubben is key als je een mooie gladde, gezonde huid wilt (zonder ingegroeide haren).
Geef je huid ongeveer twee tot drie dagen rust voordat je begint met scrubben en doe ook daarna rustig aan.

Tip: Zorg er voor dat het geen plastic korreltjes zijn want: heul slecht voor het milieu en kies bijvoorbeeld voor de natuurlijke scrub van mais, van Feeling Goods.

 

💛 Houd pijnstillers bij de hand

Wanneer je echt bang bent voor de pijn, of niet kunt wachten met waxen tot na je menstruatie kun je best van tevoren een paracetamol nemen. Probeer het uit, alle beetjes helpen.

 

💛 Once you go waxing, you never go back…

Waxen zorgt voor een gladdere huid gedurende een langere periode. Bij scheren komen de haren dikker, stugger en sneller terug, omdat deze bot worden afgesneden door het scheermesje. De haartjes groeien na een scheerbeurt supersnel weer terug, waardoor je vaak binnen een dag weer opnieuw kan beginnen.

Doordat bij waxen de gehele haar inclusief de wortel wordt verwijderd, blijven de haartjes veel langer weg (ongeveer twee weken) en komen ze een stuk zachter en ook dunner terug.

Onthoud: Niets is zo pijnlijk als het switchen tussen ontharingsmethodes. Dit stimuleert  zweertjes, ingegroeide haartjes en jeuk… niet fijn dus.
Tip: Hou je bij één ontharingsmethode om het beste resultaat te krijgen zonder vervelende kwaaltjes. De structuur van je haartjes worden namelijk anders na het waxen en door het opnieuw scheren ervan dwarsboom jij dit proces. Wacht dus gewoon geduldig je afspraak af voordat je zelf aan de slag gaat en het misloopt.

 

💛 Geen alcohol van tevoren

Een paar glazen wijn tegen de stress lijkt misschien een goed idee. Alleen, wist jij dit?
Alcohol (en caffeïne) bevatten ingrediënten die je huid nog gevoeliger maken – en dat is precies wat je wil voorkomen… Noteer: geen koffie, alcohol of energiedrank voor je wax behandeling.

 

💛 Ga niet meteen door naar het strand

Fijn! Het waxen is achter de rug en je hebt een gladde, heerlijk zachte huid.

Wacht even met een bezoekje aan bijvoorbeeld het strand of zwembad.

Chloor en zonnebrand kunnen de huid en haarzakjes flink irriteren, doordat deze nog niet goed gesloten zijn na het waxen.

Wacht het liefste 24 uur met zonnen, en houd de huid voor die tijd droog en in de schaduw om het risico op ellende  te verminderen.